Vaalit ohi – valtuustotyö alkaa!

Sunnuntain vaali-illasta on pian kolme viikkoa. Olo oli tuolloin ja on edelleen häkeltynyt. Syksyllä käynnistetty kampanja toi lopulta mukanaan 691 ääntä ja paikan Helsingin kaupunginvaltuustossa. Tulos oli enemmän kuin osasin odottaa. Isoin kiitos siitä kuuluu mahtavalla tukiporukalle sekä kaikille niille jotka uskoivat kampanjaamme. Kannustavat viestit pitkin matkaa auttoivat jaksamaan. Alle 30-vuotiaan kokoomuslaisen ensikertalaisen on vaikea päästä Helsingissä läpi. Mutta me teimme sen. Eikä se olisi ollut mahdollista yksin.

Heti pari päivää vaalien jälkeen tuore valtuustoryhmämme kokoontui ensi kertaa. Esityslistalla oli alkavan luottamushenkilöpaikkajaon neuvottelijoista päättäminen. Ensimmäisessä vaiheessa puolueet tulisivat neuvottelemaan paikkajaosta keskenään. Tämän jälkeen paikat jaettaisiin puolueiden sisällä. Neuvottelut sujuivat vauhdikkaasti ja viime viikon lauantaina 22.4 tuli ilmoitus, että puolueet ovat päässeet yhteisymmärrykseen paikkajaosta. Puolueiden välisten neuvottelujen aikana Vapaavuori oli tavannut kaikki valtuustoryhmämme jäsenet ja keskustelut kunkin kiinnostuksen kohteista. Ilmoitin, että olen kiinnostunut kulttuuriin, liikuntaan ja maankäyttöön liittyvistä kysymyksistä.

Keskiviikkona 26.4 kokoonnuimme ensimmäistä kertaa valtuustoryhmän kanssa kaupungintalolla omassa ryhmähuoneessamme. Edessä oli apulaispormestarin, valtuustoryhmän johdon sekä keskeisimpien luottamushenkilöpaikkojen jako. Pohjaesitys oli omalta osaltani juuri sellainen kuin toivoin. Minua esitettiin uuden kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäseneksi sekä Helsingin jäähallia ylläpitävän Jääkenttäsäätiön hallitukseen. Esitys meni läpi sellaisenaan. Tämä tarkoittaa, että pääsen jatkossa edistämään helsinkiläisten liikuntaa ja hyvinvointia parhailta paikoilta.

Seuraavaksi alkaa tarkempi perehtyminen kaupungin päätöksentekojärjestelmään sekä omiin tuleviin pesteihin. Opittavaa on paljon, mutta työtä helpottaa kun on saanut jo muutaman vuoden seurata kaupungin päätöksentekoa lähempää. Substanssin lisäksi on keskeistä ymmärtää, miten ja missä vaiheessa asioihin on parasta vaikuttaa. Aion myös osallistua aktiivisesti kaupungin eri toimijoiden tilaisuuksiin, lähtien yksittäisistä museoista aina suurempiin urheilutapahtumiin. Uskon, että ainoastaan jalkautumalla helsinkiläisten pariin on mahdollista oppia ja ymmärtää miten kaupunkiamme tulee kehittää.

Vaaleja ennen päätin, että kävi miten tahansa, tulen kirjoittamaan ajankohtaisista aiheista ja kuulumisistani säännöllisesti blogissa. Uskon, että monia kiinnostaa kuulla minkälaista valtuutetun työ todellisuudessa on. Pyrin kertomaan asioiden taustoista, lautakuntatyöstä sekä valtuustosalin tapahtumista. Seuraava tapahtuma on valtuustoryhmän kokous 15.5, jolloin päätetään lopuista luottamustehtävistä. Tervetuloa mukaan matkalle Helsingin kaupunginvaltuustoon. Tästä se alkaa!