Kivikon koiraurheilukeskus palvelemaan kasvavaa harrastajajoukkoa

Itä-Helsinkiin Kivikkoon on valmistumassa Helsingin ensimmäinen ympärivuotinen koiraurheiluhalli palvelemaan jatkuvasti kasvavaa harrastajien joukkoa. Hankkeen taustalla on Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry, joka on Suomen vanhimpia ja suurimpia agilityseuroja. Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n jäsenten lisäksi halli tulee palvelemaan myös  muita koiraharrastajia. Kivikon liikuntapuistosta tulee merkittävä eri urheilulajeja palveleva liikuntakeskittymä hyvien liikenneyhteykisen varrella. Koiraurheiluhallin lisäksi alueelle on tarkoitus rakentaa suuri ampumaurheilukeskus.

Helsingin kaupungin on tarkoitus tukea hanketta 600 000 euron rakentamislainalla. Hallihankkeen kokonaiskustannukseksi on  arvioitu 1,5 miljoonaa euroa, joka rahoitetaan kaupungin lainan lisäksi omalla pääomalla, ulkopuolisella pankkilainalla, Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n antamalla pääomalainalla sekä valtionavustuksella. Hallin on tarkoitus valmistua tämän vuoden lopulla.

Agility rantautui Suomeen 1980-luvulla. Valtionapuun oikeutetuksi urheilulajiksi agility hyväksyttiin vuonna 2016. Tällä hetkellä agilityn harrastajia on noin 15 000 ympäri Suomea. Agilityssä on kyse ohjaajan ja koiran välisestä yhteistyöstä. Laji vaatii niin taitoa kuin fyysistä voimaa. Agility sopii hyvin eri ikäisille ja taustaisille ihmiselle. Lisäksi harrastuksen kustannukset ovat kohtuulliset.

Koiraurheilukeskuksen rakentaminen Kivikkoon täydentää erinomaisesti kaupungin liikuntapalveluja. Urheilulajit elävät jatkuvassa murroksessa kun uusia lajeja syntyy ja vanhojen suosio hiipuu. Agility on malliesimerkki suhteellisen tuoreen lajin noususta suosituksi koko kansan liikuntamuodoksi. Kivikon koiraurheilukeskus on tärkeä hanke, joka parantaa merkittävästi lajin kykyä vastata jatkuvasti kasvavaan harrastajamäärään.