Kaikkien aikojen kevät

Kevät 2017 on ollut varmasti yksi tähän astisen elämäni vauhdikkaimmista. Kuntavaaleihin valmistautuminen käynnistyi todenteolla tammikuussa. Vaalisunnuntaihin oli tuolloin vielä monta kuukautta aikaa, mutta kampanjateemojen hiominen ja tiimin kokoaminen olivat vauhdissa. Vihdoin helmikuussa aloitettiin ulkokampanjointi sekä nettisivu-uudistus saatiin vietyä maaliin. Kampanjatiimi kasvoi päivä päivältä. Vaikka olin tehnyt monia kampanjoita aiemmin, oli oman kampanjan tekeminen erilaista. Viimeiset kaksi viikkoa tehtiin töitä yötä päivää. Viimeinen kampanjaesite tiputettiin tapulinkaupunkilaiseen postilaatikkoon lauantaina 8.4 kello 22:59. Haluan vielä kertaalleen kiittää kaikkia tiimiläisiä ja muita kampanjaa pitkin kevättä tukeneita. Ilman teitä en olisi nyt tässä.

Vihdoin huhtikuun 9. päivä koitti varsinainen vaalipäivä. Muistan kuinka heräsimme Elisan kanssa aikaisin ja puolen päivän aikaan lähdimme äänestämään. Äänestäminen on aina erityisellä jännityksellä latautunut tilanne, mutta tällä kertaa vatsassa oli tavanomaista enemmän perhosia. Vaalisaunan ja -kahvien jälkeen alkoi valmistautuminen iltaan. Olin kutsunut kampanjatiimiläisiä kotiimme vaalivalvojaisiin ennen siirtymistä puolueen vaalivalvojaisiin ravintola Maxineen. Ennakkoäänet tulivat kahdeksalta, mutta kesti hetken ennen kuin tieto saavutti porukkamme. Viimein noin viittä yli kahdeksan Laura ei voinut enää pidätellä innostustaan: olin ennakkoäänten perusteella menossa läpi!

Siitä alkoi tunnemyrsky, joka ei koko illan aikana laantunut. Ääntenlaskun edetessä olin koko ajan turvallisesti rajan oikealla puolella. En kuitenkaan halunnut antautua riemun valtaan, sillä tiesin tilanteen olevan tiukka. Lopulta puolen yön maissa tulos alkoi varmistua. Minusta oli tulossa Helsingin kaupunginvaltuutettu! Jatkoimme juhlimista vielä hetken Erottaja Barissa, jossa oli myös keskustan vaalivalvojaisten jatkot.

Vaalisunnuntaita seurannut viikko oli kiireinen. Olin otettu niistä kaikista sadoista onnitteluista jotka sain. Oli ilo huomata, miten moni oli jännittänyt kampanjamme puolesta. Heti vaalien jälkeisenä tiistaina oli uuden valtuustoryhmän ensimmäinen kokous. Virallisesti vaalikausi alkoi kesäkuun 1. päivänä, jolloin sattumalta järjestettiin myös kuninkaallinen juhlalounas kaupungintalolla. Kaikki uudet valtuutetut oli kutsuttu paikalle. Mikä tapa aloittaa valtuustotyö!

Juuri ennen lounaan alkua sain puhelun. Olin tullut valituksi kokoomuksen eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeriksi. En ollut uskoa korviani. Valinta tarkoitti, että pääsisin siirtymään ensimmäistä kertaa elämässäni täysipäiväisesti politiikan pariin töihin. Toisaalta tiedostin, että valinta tarkoittaisi Dittis-uran katkeamista ja mahtavien kollegoiden hyvästelemistä. Nyt tarjoutui kuitenkin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä työskentelemään eduskunnassa lainsäätämisen parissa. Kertaheitolla oli elämä saanut aivan uudenlaisen suunnan.

Kuten aiemmin olen blogissani todennut, luottamuspaikkaneuvotteluissa sain kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenen sekä Jääkenttäsäätiön hallituksen jäsenen paikat. Ensimmäinen lautakunnankokous järjestettiin viime viikolla Kisahallissa. Jääkenttäsäätiön hallitustyöskentely alkaa myöhemmin syksyllä. Viime viikolla alkoivat myös työt eduskunnassa. Mahdollisuus päästä näkemään lähempää sosiaali- ja terveydenhuollon suurta uudistusta on juristin päiväuni. Eduskunnassa pääsen laajemminkin työskentelemään omien vahvuuksieni eli juridiikan ja politiikan rajapinnassa.

Nyt juhannuksen jälkeen kun muistelen kuluvaa vuotta en voi olla ajattelematta miten paljon on ehtinyt tapahtua. Kuntavaaleissa ylitimme kaikki odotukset ja myöhemmin keväällä tarjoutui mahdollisuus päästä eduskuntaan työskentelemään. Sen lisäksi, että kesällä yritän ehtiä golfaamaan alkaa myös valmistautuminen syksyn valtuusto- ja lautakuntatyöhön. Lisäksi eduskunnassa rutiinien opettelemisen lisäksi jatkuu SOTE-uudistuksen valmistelu sekä syksyn budjettiriiheen valmistautuminen.

Hyvää ja rentouttavaa kesällä kaikille!

Otto